rpt

Restaurant in de spotlight: Casa 22

Wanneer je de Roode Steen op wandelt en het al wat schemerig is, vallen de grote ramen direct op. Een gigantische kroonluchter en een plafond vol ornamenten zijn de blikvangers als je binnenstapt bij Casa22. The new kid in town, of moeten we zeggen il nuovo ragazzo in città! Italië meets Spanje.  

We ontmoeten Evelien en Quinten van den Bosch, broer en zus en beide eigenaar van Casa22.  Zij gastvrouw, ober en coach, hij kok en bedenker van de meest heerlijke Italiaanse en Spaanse gerechten. Op 1 november 2020 ondertekenden zij hun huurcontract en 11 dagen later gingen de deuren open.

Maar wat bezielt je om in de Corona tijd een restaurant te openen? En waarom deze kaart? Hebben we die niet al genoeg in Hoorn?

Quinten heeft al jaren ervaring als kok en Evelien is een bekend gezicht op de Roode Steen voornamelijk als coach van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze roken een kans en ze grepen hem, op Hemelvaartsdag 2020 is het idee geboren want wat zij in loondienst deden kunnen ze toch ook zelf? Italië en Spanje maken een groot onderdeel uit van het leven van beide, jeugd vakanties en een moeder die zelf over de grens is gaan wonen verklaren de keuze voor deze twee keukens.

Ten tijde van de opening  volgde al snel de tweede lockdown. Het voordeel? Het restaurant had het geroezemoes van klanten nog niet gevoeld. Voor Evelien en Quinten het moment een goede afhaalkaart op poten te zetten en met vrienden en familie het restaurant om te toveren tot hun huiskamer.

Momenteel zijn er zeven mensen die via dagbesteding participeren naar vermogen. Zij ondersteunen bij de mise-en-place. Quinten krijgt in de keuken ondersteuning van hele blije stagiaires, dankbaar dat zij in deze tijd toch een fijne stage plek gevonden hebben. De bezorging wordt gedaan door de partner van Evelien en nu met het thuisonderwijs is de bovenverdieping verandert in een kleine school voor hun zoon en dochter. Een echte huiskamer dus!

We mogen de paella proeven, voor Quinten het gerecht waar hij trots op is omdat dit thuis bezorgen niet zo vanzelfsprekend is. Toch heeft hij een manier gevonden om de paella warm en gaar aan te kunnen bieden. Het geheim blijft wel van de chef.

We kiezen de vis en vlees variant, en ondanks dat het buiten op dat moment sneeuwt, wanen we ons voor even in Spanje. De combinatie met de chorizo en de gamba’s is heerlijk en de rijst is goed gekruid en geel van de saffraan.

Genietos maximalos!

Laat je dus verrassen door deze jonge ondernemers met ballen! En hecht waarde aan het feit dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een kans krijgen. Maar weet vooral dat er een kok staat die door de ervaring en liefde voor koken de meest heerlijke verse gerechten tot aan de voordeur brengt. We hopen dat het geroezemoes snel te horen is in Casa22 want dan komt de mediterrane sfeer echt tot leven.

  • Wat: Paella
  • Prijs: €16,50 pp
  • Hoe: casa22.nl
  • Bereikbaar: 0229-757763
  • Wanneer: di-zon 17:00 – 21:30 (afhaal en bezorgen)