AMUSEBOX Hoorn: CULINAIRE ONTDEKKINGSREIS ALS TAKEAWAY

Toen het nog mocht, genoten wij met volle teugen van de Amusetour. Heerlijk op een zondagmiddag langs 7 restaurants om verschillende amuses en drankjes te proeven. Nu het nog even niet kan, belooft de Amusebox Hoorn dit gat als takeaway pakket, te dichten. Wij probeerden de allereerste Amusebox om te kijken of ze daarin geslaagd zijn.

Amusebox?

Bij amuses denk je aan de kleine hapjes die je bij de luxe restaurants krijgt als je het diner start. Van oorsprong bedoeld om de smaakpapillen op gang te brengen en de zin in eten te bevorderen. Als je de Amusebox opent, zie je direct al dat je hier veel meer krijgt: het pakket is goed gevuld met maar liefst 12 gerechten die qua formaat het midden houden tussen een amuse en een voorgerechtje.

Wat zit er in de box?

Het belangrijkste: waar ga je van genieten? Daarmee komen we gelijk bij het unieke van deze box: je ontvangt namelijk 12 amuses van 5 verschillende restaurants! Dat betekent afwisselend genieten van verschillende smaken.

Van Kroft krijgen we een kenmerkende klassieker, waar je ons altijd voor wakker kan maken: een Bonbon van rund met aardappelsalade en truffel mayonaise.

De Runder Bonbon van Kroft smaakte naar meer.

De Kade mocht als afhaalpunt voor de box twee amuses verzorgen. Een romige soep van gele curry met pompoen en een donut van basilicum met basilicum crème en pistache.

We steken denkbeeldig de weg over en slaan linksaf, op naar De Hoofdtoren en daar gaan we volop van genieten. De Zalmtartaar moet even bereid worden, maar dit is dan ook zeer de moeite waard.

Wat smulden wij van de Zalmtartaar van de Hoofdtoren.

Vervolgens gaan we verder met de Tarte tatin van Marque. De Tarte tatin van aubergine, met lavendel, zoetzure oerbiet en crème van gorgonzola dolce smaakt prima.

De Bourgondier denkt tenslotte aan de zoetekauwen onder ons. We sluiten af met een dessert. Het is een flinke hap, dus mochten we nog niet vol zijn, dan zijn we dat nu zeker. Met de panna cotta van tonkabonen met rood fruit en krokant van Peinenburg sluiten we de dag meer dan tevreden af.

Nog meer?

Als dit allemaal nog niet genoeg was: naast een box vol met gerechten krijg je ook nog twee flessen wijn mee in de box, samengesteld door Tjalle de Vreeze van Midiwines! Een verfrissende, lichte Sauvignon Blanc, die lekker is als aperitief en bij de visgerechtjes. De licht kruidige, zachte, donkerrode wijn (Syrah & Cabernet Franc) is toegankelijk en kan goed bij het gedroogde rundvlees, maar ook zelfs bij het dessert.

Wat betaal je?

Altijd goed om te weten: wat kost het? In normale tijden betaal je bij de Amusetour € 51,50 p.p. voor 7 amuses en evenveel glaasjes wijn. Voor een andere Culinaire wandeling, De WijnSpijs Wandeling, is dit maar liefst € 64 p.p. voor 6 amuses en wijntjes, dus € 128 per duo. Daarmee vergeleken is de Amusebox heel scherp geprijsd: voor 6 amuses én een fles wijn betaal je slechts € 37,50 p.p.!

Bestellen/reserveren doe je trouwens via CuliToGo.nl.

Waarom is dit de moeite waard om te proberen?

In het grote aanbod van afhaalboxes en thuisdiners in Hoorn is het knap dat de Amusebox wat nieuws weet te brengen. Het slaagt er goed in om het gevoel van de culinaire wandelingen in een pakket te krijgen, namelijk het ontdekken van verschillende smaken van verschillende restaurants op 1 zondagmiddag.

Het is fijn om op culinaire wereldreis te gaan. Van de keuken van Marque naar de Kade. En van Hoofdtoren naar de Bourgondier en Kroft. De AmuseBox is ook o.a. te bestellen in Alkmaar, dus heb je na Hoorn nog niet genoeg gehad, op naar Alkmaar.

Ook in Alkmaar veel lekkers in een Box!

Natuurlijk kunnen we niet wachten om weer écht met een groep vrienden op pad te gaan. Maar tot die tijd is de Amusebox een goed en een perfect alternatief!

Probeer het nu met korting!

Wil je het zelf uitproberen? Speciaal voor jou hebben we een exclusieve deal geregeld! Alleen deze maand krijg je € 5 introductiekorting met actiecode UITWF op CuliToGo.nl.

Bestel op CuliToGo.nl
Gebruik actiecode UITWF

Probeer het gelijk even uit!

Wat verder goed is om te weten

  • Elke zondag wordt een nieuwe Amusebox uitgegeven
  • Je haalt de box op bij de Kade in de haven van Hoorn
  • Bestellen/reserveren kan tot vrijdag en zolang de voorraad strekt
  • Je koopt de Amusebox Hoorn gemakkelijk via CuliToGo.nl

Voor bestellingen met promotiecode uitWF kan UITWF een vergoeding ontvangen vanuit de aanbieder. Het is volledig aan jou of je gebruikt maakt van de kortingscode. Deze Amusebox kregen we aangeboden van CuliToGo. Dit heeft op geen wijze invloed op de inhoud van deze review.