“De ideale sportzondag”

Sport Column

Wilco Kenter

Iedere sportliefhebber heeft er een, een ideale sportzondag. Wat is nou een sportzondag? Een sportzondag is voor iedereen weer anders, of je nu zelf sport of sport kijkt, voor iedere liefhebber van sport is een ideale sportzondag weer anders. Wat is dan mijn ideale sportzondag?

Nu moet ik eerlijk zijn, de ideale sportzondag is sinds corona ook iets anders dan daarvoor, maar zeker niet minder mooi! Maar hoe ziet een zondag er dan voor mij uit is de vraag? Het begint met rustig wakker worden, ontbijtje en een kopje koffie erbij en vervolgens alle nieuwsitems over sport doornemen op je telefoon, krant of elders. Gelukkig wordt er weer gevoetbald en kan ik op de televisie inschakelen naar de BBC voor ”match of the day”, mooi op de vroege ochtend alle samenvattingen kijken van de Premier League. Als ik mazzel heb is er op hetzelfde moment nog een hardloop marathon om ook even mee te pakken.

“Oortjes in de oren en luisteren naar mijn favoriete wielerpodcast Arriere de la Course mag dan zeker niet ontbreken.”

Om de ochtend compleet te maken trek ik mijn fietskleding uit de kast, smeer ik de ketting nog eventjes en vul de bidons om een mooie lange tocht te maken door het Hollandse landschap. Oortjes in de oren en luisteren naar mijn favoriete wielerpodcast Arriere de la Course mag dan zeker niet ontbreken.

Eenmaal terug van een mooie tocht snel opfrissen en een goede lunch nuttigen want de kraker Ajax-AZ en de klassieker Luik-Bastenaken-Luik staat op het middagprogramma. Hoe lekker is dat om na je sportieve prestatie in je joggingbroek op de bank te ploffen en de rest van de middag sport te kijken. Zo gezegd zo gedaan, de televisie is ingeschakeld om het wielrennen te kijken en de tablet op schoot voor het voetbal, daarnaast om het af te maken is er een heerlijk koud speciaal biertje opengetrokken. Meer kan een man zich op dat moment niet wensen.

Een sportzondag is echt een sportzondag als we de dag af sluiten met Studio Sport. Om 19.00 uur met bord op schoot alle samenvattingen van de eredivisie voetbal kijken.

“Alvast voor de volgende zondag, happy sportzondag!”

Moraal van het verhaal, ook in tijden waarin er veel beperkingen zijn in onze vrijheid zijn er genoeg mogelijkheden om een prachtige zondag te beleven.

Alvast voor de volgende zondag, happy sportzondag!

Owja, nog eventjes dit: ik wil graag mijn vriendin en dochters bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt 😊

-Wilco Kenter-

Dit artikel werd geschreven door een van onze redacteuren. Heb jij ook een leuk onderwerp om te belichten? Of wil je misschien vaker een artikel schrijven, een column maken of in een onderwerp duiken? Meld je dan aan als BEN JIJ ONZE NIEUWE (GAST)REDACTEUR?