“Liefde voor de sport”

Sport Column

Wilco Kenter

Sporten in tijde van corona is niet meer wat het geweest is. De sportscholen zijn gesloten en sporten in teamverband is al maanden uitgesloten. Je gaat je bijna afvragen wat kan nog wel? Gelukkig blijft er genoeg over wat je alleen of met zijn 2en kan uitvoeren.

Neem bijvoorbeeld hardlopen, wandelen, skeeleren, wielrennen of met een trainingsmaatje ergens in een park een zelf bedachte bootcamp training. Het zo opschrijven is heel makkelijk maar ik begrijp ook wel dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Ik zelf ben liefhebber en fanatiek duursporter, trek graag mijn hardloopschoenen aan of ik stap op de wielrenfiets voor een mooie tocht door West-Friesland of elders in Nederland. Sport is voor mij een manier van ontspannen en tegelijkertijd een stimulans om jezelf te blijven uitdagen. Motivatie krijg ik ook als ik zie hoe anderen genieten van het sporten. Een spontane actie van een hardlooptrainingsgroepje om in Venhuizen een marathon te gaan hardlopen of vriendinnen die samen een lange wandeling gaan maken.
Waar het om gaat is dat er altijd wel een manier of reden is om te genieten van sport. Daarnaast stimuleert het kinderen om ook te gaan sporten.

“Ik zelf ben liefhebber en fanatiek duursporter, trek graag mijn hardloopschoenen aan of ik stap op de wielrenfiets voor een mooie tocht door West-Friesland of elders in Nederland.”

Afgelopen weekend heb ik zitten kijken naar het EK atletiek en de vele successen wat we als land hebben geboekt. Wat een ongekende weelde! En hoe mooi is het dat 2 atleten gewoon uit ons mooie West-Friesland komen! Nadine Visser en Lieke Klaver haalden beide gouden medailles op het EK. Nadine wist goud te pakken op de 60 meter horden en Lieke mocht het goud omhangen door de winst te pakken op de 4×400 meter spint en daarnaast haalde Lieke een fantastische 5e plaats op de 400 meter sprint.

Wat ik zo mooi vind aan deze prestaties is dat het een heel lang traject is geweest. Ze zijn als kinderen begonnen met sporten en hebben zich ongetwijfeld laten inspireren door hun ouders of kennissen uit hun directe omgeving. Het is ook niet ondenkbaar dat er sport idolen in de slaapkamer hingen waar ze veel inspiratie en motivatie uit haalden.

Eenmaal aangemeld bij SAV (Streker Atletiek Vereniging) is het hard gegaan. Door een combinatie van enthousiasme en veel talent hebben deze topatleten de absolute top bereikt en zijn ze inmiddels een voorbeeld en stimulans voor vele anderen om te genieten van de sport.

“Het is ook niet ondenkbaar dat er sport idolen in de slaapkamer hingen waar ze veel inspiratie en motivatie uit haalden.”

Moraal van het verhaal, geniet van het sporten en de sport om je heen. Denk niet wat kan niet in tijde van corona maar zoek naar de mogelijkheden wat wel kan.

-Wilco Kenter-

Dit artikel werd geschreven door een van onze redacteuren. Heb jij ook een leuk onderwerp om te belichten? Of wil je misschien vaker een artikel schrijven, een column maken of in een onderwerp duiken? Meld je dan aan als BEN JIJ ONZE NIEUWE (GAST)REDACTEUR?