Vijf podcasts met Westfriese roots

De podcast blijft maar aan terrein winnen in het toch al snel veranderende medialandschap. Bedenk een onderwerp en is zijn meerdere podcast over te beluisteren. Hebben de Westfriezen ook de podcast ontdekt, wij gingen op onderzoek uit. Na ons onderzoek hebben we er 5 voor je in willekeurige volgorde gezet.

Arriere de la Course (podcast over wielrennen)

Podcast Arriere de la Course

De podcast Arriere de la Course gaat over wielrennen, besproken vanuit het oogpunt van drie wielergekken die alles volgen vanaf de bank dicht voor de TV. Of het nu gaat om de kanshebbers voor de Tour de France, de winnaar van de Giro/Giro Rosa, de nieuwe wereldkampioen bij het veldrijden, of de mannen hun held; Remco Evenepoel of de kanshebbers voor Vlaanders mooiste, bij Arriere de la Course ben je voor de gezelligste wielerpraat aan het juiste adres. Met in de hoofdrollen; Michiel Beemster, Wilco Kenter en (ex-wielerprof) Peter Koning.

De mannen hebben in korte tijd een aardige naam gemaakt in het podcast peloton. Onder andere Mart Smeet, Thijs Zonneveld en Annemiek van Vleuten waren reeds te gast.

Thema podcast: Wielrennen
Regelmaat: Meestal 1 x in 2 de weken
Website: Arrieredelacourse.nl
Te beluisteren via: Spotify, Apple Podcast, Google podcasts en meer

De AZ Podcast

AZ Podcast

In de AZ Podcast van het Noordhollands Dagblad bespreken de clubwatchers wekelijks de laatste stand van zaken bij voetbalclub AZ. De presentatie is in handen van radiocommentator en West-Fries Chris Wobben.

Thema podcast: Voetbal
Regelmaat: Meestal 1 x in de week
Website: AZ podcast
Te beluisteren via: Spotify, Apple Podcast, Google podcasts en meer

Muzikale Helden van West-Friesland podcast

WEEFF Radio houdt van haar muzikale helden uit West-Friesland! Vaak zitten er de mooiste verhalen achter de liedjes die de artiesten maken. In deze podcast serie laten ze de echte West-Friese artiest aan het woord.

Thema podcast: Muziek
Regelmaat: Eens in de zoveel tijd
Website: WEEFF Radio
Te beluisteren via: Website WEEFF Radio

Kaapvaarders podcast

Kaapvaarders Verbond organiseert normaal gesproken evenementen in en rond de kerk van Aartswoud om op ontdekkingsreis te gaan naar alle uithoeken van het sociaal, cultureel en historisch spectrum.

Omdat de evenementen voorlopig nog op ‘hold’ zullen staan, brengen zij de Kaapvaarders Podcast.

Thema podcast: Historie
Regelmaat: Eens in de zoveel tijd
Website: Kaapvaarders Verbond
Te beluisteren via: Spotify

Hollands Welvaren, een podcast over mediteren

Martine van ontspanningspraktijk Hollands Welvaren neemt je elke aflevering mee om meditatiereis. Ben je op zoek naar ontspanning, luister dan deze podcast.

Thema podcast: Gezondheid
Regelmaat: Een keer per maand
Website: Hollandswelvaren.eu
Te beluisteren via: Spotify, Apple Podcast, Google podcasts en meer

“Listening to podcast, reading a book, and watching films isn’t waste of time. It’s how somebody becomes wise!”

Deyth Banger

Dit artikel werd geschreven door een van onze redacteuren. Heb jij ook een leuk onderwerp om te belichten? Of wil je misschien vaker een artikel schrijven, een column maken of in een onderwerp duiken? Meld je dan aan als BEN JIJ ONZE NIEUWE (GAST)REDACTEUR?