Koffie uit Westfriesland

Koffie koffie, lekker bakkie koffie. Westfriezen drinken al lang niet alleen maar filterkoffie van de DE. Naast dat Westfriezen gek zijn op allerlei soorten koffie, wordt er in West-Friesland ook koffie gebrand. Wij zetten een aantal branderijen op een rijtje.

Zwarte Roes

In 2015 zijn Eline en Marvin voor onbepaalde tijd de wereld overgegaan. Als echte koffieliefhebbers werden zij in Australië opslag verliefd op de ‘specialty coffee’ en de hele cultuur die daar omheen hangt. Uiteindelijk is in Wellington Nieuw Zeeland de liefde tot zijn hoogtepunt gekomen. “Havana Coffee Works” was de branderij, verscholen achter een piepklein koffie barretje. Daar werden zij smoorverliefd op koffiebranden en alles wat daarbij komt kijken. Op dat moment zeiden zij tegen elkaar, wij gaan hoe dan ook een koffiebranderij beginnen. Het eerste zaadje van Zwarte Roes was geplant.

Website: zwarteroes.nl

Koffie van Hoorn

Koffie van Hoorn vindt u in het hart van Hoorn, een eeuwenoude havenstad die zich ten tijde van de VOC eventjes ‘Koffiehoofdstad van de wereld’ mocht noemen. Veel van haar historie ontdekt u in de nabije omgeving, onder het wakend oog van de befaamde en beruchte Jan Pieterzoon Coen, centraal op de Roode Steen, het plein dat vernoemd werd naar het bloed dat er vloeide tijdens de terechtstellingen in vroeger eeuwen.

Van espresso tot cappuccino, van gewone café latte tot een mooie macchiato: bij Koffie van Hoorn vindt u koffie in en naar iedere smaak.

Website: koffievanhoorn.nl

Westfriese Koffie

Westfriese Koffie is een ambachtelijke koffiebranderij in wording in West-Friesland. Bij Westfriese Koffie is koffie zoveel meer dan alleen een lekker bakkie, Koffie is ontdekken, genieten, delen en verbinden!

Westfriese Koffie is in 2017 opgericht door Fabian Smit. Sindsdien verzamelt hij alles wat maar los en vast zit aan informatie over koffie. Deze zoektocht naar de perfecte koffie gaat nog steeds door.
Ook deed hij ervaring op in het brand- en zetproces. Nu gaat hij voor het ultieme doel: zoveel mogelijk mensen laten proeven hoe geweldig koffie kan zijn. Niet zonder de hulp van een inmens team rondom Westfriese Koffie.

Website: westfriesekoffie.com

CoffeeXperts

Bij CoffeeXperts bepaalt u zelf welke koffie de lekkerste is. Zij helpen u bij het kiezen van uw favoriete smaak beleving en voorzien uw eigen koffie van een etiket met de naam van uw bedrijf. Vanuit de koffiebranderij in Enkhuizen leveren zij private label koffie aan bedrijven door heel Nederland.

Website: coffeexperts.eu

“Men verandert gemakkelijker van religie dan van koffie.”

Georges Courteline

Dit artikel werd geschreven door een van onze redacteuren. Heb jij ook een leuk onderwerp om te belichten? Of wil je misschien vaker een artikel schrijven, een column maken of in een onderwerp duiken? Meld je dan aan als BEN JIJ ONZE NIEUWE (GAST)REDACTEUR?