Bijzondere overnachtingen in Hoorn

Klaas Vaak is een fictieve kabouter die zand in je ogen strooit zodat je de meest mooie dromen hebt. Op sommige locaties wil je helemaal niet in slaap vallen maar wil je de droom volledig beleven. Wij zetten een aantal bijzondere locaties in Hoorn waar u kunt overnachten voor u op een rijtje.

Bed en Kerk

Slapen in de Noorderkerk in Hoorn. Deze voormalige kosterswoning uit de 18e eeuw is met oog voor detail gerestaureerd. Via de eigen ingang aan de Noorderkerksteeg komt u in een knusse woonkamer met houtkachel. Keukenblok met koelkast, koffie en thee voorzieningen echter geen kookgelegenheid, vaatwasser en TV. Wel is er WiFi in dit monumentale pand. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de eetkamer met hierin de (steile trap) naar de bovenverdieping met het toilet, douche en twee sfeervolle twee-persoons slaapkamers. Verder is alles aanwezig om te kunnen genieten van al het lekkers dat in Hoorn te verkrijgen is.

Website: bedandchurch.nl

Gevangenishotel Oostereiland

Met zicht op de havens, de Hoofdtoren, het “Houten Hoofd” en het IJsselmeer hebben Dennis en Nanda Bruin met hun Hotel op het Oostereiland misschien wel het leukste en mooiste uitzicht van Hoorn. Het bajushotel zoals het Hotel Oostereiland in Hoorn wordt genoemd is echt bijzonder. De reden is dat dit vroeger een echte gevangenis was. U kunt dus overnachten in een echte gevangenis cel. U kunt ook kiezen voor een luxe hotelkamer waarvan een aantal met vrij uitzicht op het IJsselmeer en voorbijvarende schepen hebben. Er is zelfs een bruidssuite waar u na uw bijzondere dag heerlijk tot rust kunt komen. Helaas verlaat u deze gevangenis niet zonder te betalen zoals bij Monopoly maar levert u wel een unieke ervaring op.

Website: hotel-oostereiland.nl

Maria- of kruittoren

Een historische vestingtoren helemaal voor jou alleen: dat is de Mariatoren in Hoorn. Midden in het stadshart van de voormalige VOC-stad vind je dit unieke monument. Door de eeuwen heen fungeerde het onder andere als verdedigingstoren, kruitopslag, ijskelder en atelier van een kalligraaf. En tegenwoordig kun je er tijdelijk wonen! Met z’n tweeën heb je de hele toren tot je beschikking. Romantischer wordt het haast niet. Ga terug in de tijd en loop door de verdedigingsgang waar de schietgaten van weleer in de dikke muren nog steeds zichtbaar zijn. Vanuit deze meer dan unieke locatie kan je het sfeervolle Hoorn ontdekken.

Website: monumentenbed.nl

Villa kapelalewijn

Dit super romantisch en karaktervol gastenverblijf is gevestigd in een compleet gerenoveerd 19de eeuwse Neo-Gotische kapel. Rondom de kapel is een oase van rust en ruimte; dit alles in het historisch hart van de stad en op 3 minuten loopafstand van het IJsselmeer. Op de begane grond bevindt zich een lichte romantische woonkamer met rondom ramen en uitzicht op de onder architectuur aangelegde binnentuin. Deze is toegankelijk via de openslaande deuren. Een kleuren tv en internet aansluiting is aanwezig. Verder is er een goed geoutilleerde Oud Hollandse keuken.

Op de eerste verdieping bevinden zich twee tweepersoons gastenkamers en de gezamenlijke luxe badkamer met whirlpool, een douche -cabine en een wastafel. Hier is tevens een was-en droog machine combinatie. Kapel Alewijn is uitermate goed geschikt als vakantiewoning en ook als tijdelijke woning.

Website: villakapelalewijn.com

Huis Bonck

Ooit wakker geworden in een museum. Dit is je kans. Ga terug in de tijd en word wakker in het beroemde vissers- en handelsstadje Hoorn. In dit plaatje van een 17e eeuws huis komen design, comfort en historie samen. Slaap in het fijne bed tegenover de gietijzeren kachel en geniet van het uitzicht over de prachtige tuin. Vanuit de ruime woon- en eetkamer aan de voorzijde heb je eersterangs uitzicht op de historische haven. Dit museumhuis zit vol vele historische details die je kunt bewonderen. Thuisblijven was nog nooit zo verleidelijk.

Website: monumentenbed.nl

“Als je niet in slaap valt, houden dromen vanzelf op.

Seng-ts’an

Dit artikel werd geschreven door een van onze redacteuren. Heb jij ook een leuk onderwerp om te belichten? Of wil je misschien vaker een artikel schrijven, een column maken of in een onderwerp duiken? Meld je dan aan als BEN JIJ ONZE NIEUWE (GAST)REDACTEUR?