Tips voor tijdens de Paasdagen

Alweer de tweede keer Pasen vieren in Corona tijd. Dat is toch gek als je er over nadenkt.
Wat moeten we nu toch weer verzinnen?
Kijk als je slim bent boek je lekker een weekendje weg met Pasen. Naar een van onze schitterende eilanden of op de Veluwe. Even lekker de haren in de wind en eten bestellen kan inmiddels overal dus dat kan jij! Maar als je thuis blijft wat dan?

Open voor de grap eens de site van WF-deals en de paas brunches, lunches, ontbijtjes en diners vliegen je om de oren en allemaal voor een goede prijs en bij lokale restaurants.

Scoor wat schmink! en nee je kunt het gezicht van je kind waarschijnlijk niet zo knap in de verf krijgen zoals ze dat tijdens een evenement doen maar toch. Een ei is niet zo moeilijk, of een haas! Twee oren op het voorhoofd, een roze neus, snorharen en op de onderste lip teken je 2 tandjes. Een kind kan de was doen!

Reserveer een winkelafspraak bij Intratuin en scoor nieuwe plantjes voor in je tuin. Ondertussen verstop je wat eieren zodat die gezocht kunnen worden. Woon je in een leuke buurt overleg dan met je buren om een speurtocht voor de kinderen uit te zetten. Verstop eieren in de voortuin en leg overal een nieuwe aanwijzing neer die leidt naar de nieuwe bestemming. Zij zijn even zoet, zo kun jij een lekker drankje voor jezelf inschenken.

Familie zien we ook graag op dit soort dagen, maar helaas staat de thuisbezoek teller nog steeds op 1. Toch kun je ze verrassen met een zakje paaseitjes en een bosje tulpen bij de voordeur. Kijk dan zeker via Facebook even op de pagina van West-Friese Verkoopstalletjes langs de weg. Hier kun je zo veel leuke verkoopadresjes vinden. Zo heb je bij Dorpsstraat 49 in Schellinkhout schitterende bloemen. Kun je bij Sjakie Knakie in Zwaagdijk heerlijke aardbeien vinden. En kun je nog tot 4 april bij Connie’s choco zoenen in Enkhuizen voor maar € 12,95 een tas gevuld met zoetigheid bestellen.

Bestellen kan bij zoveel leuke restaurants en we zetten er een paar voor je op een rij:

Van der Valk Hoorn

Je kunt los! Paasbrunch, Paasdiner en ook voor de allerkleinste is er een Kleurplaat wedstrijd!
Je download de Timo Toekan Paaskleurplaat en je maakt kans op een gratis kindermenu of een Timo Toekan Knuffel
Ook kun je een Paasarrangement in het hotel boeken. Why not?

 • Prijs: € 97,50,- p.p.
 • Wat: Overnachting, ontbijt, 3 gangendiner en een paasattentie op de kamer.

De Tuynkamer

Ja daar zijn ze weer, een vaste gast op onze blog. Hoe kan het ook anders want zij weten van iedere dag een feestje te maken en dus ook van Pasen?

 • Prijs: € 85,- voor twee personen
 • Wat: Shared Dining Box.

30 ML

Op eerste of tweede paasdag kun je bij dit heerlijke koffie café een Paasbox afhalen. Je hebt de keuze uit de Paasbox Pancakes of de Paasbox Burrito.

 • Prijs: € 30,- voor twee personen
 • Wat: Pancakes of Burrito ontbijt!

De Hoornse Kogge

Zij maken momenteel reclame voor hun nieuwe Koggebox! Gevuld met o.a. het witte goud De Hollandse Asperge, daar likken wij onze vingers bij af en passen ze niet goed bij een paasdiner?

 • Prijs: € 37,50
 • Wat: KoggeBox.

Anders, maar ook leuk de komende periode zijn:

Smakelijke Fietstour Take Away

Lekker fietsen en tussendoor bij 4 restaurants een heerlijk take away gerecht afhalen? Dat kan met de Smakelijke Fietstour Take Away. Te doen in de regio’s:

• Westfriesland –> 25 april
• Waterland –> 25 april
• Regio Hoorn –> 18 april
• Regio Alkmaar –> 18 april

U kunt de Smakelijke Fietstour Take Away met 2 personen tegelijk doen. U krijgt digitaal uw route, daarnaast hoeft u niet op een vast tijdstip bij een van de locaties te starten. U kunt de route op de gekozen zondag afleggen, binnen de openingstijden van de deelnemende horeca. De 4 take away gerechten kunt u afhalen op de gekozen zondag binnen de reguliere openingstijden van de horeca. U koopt uw route voor een bepaalde zondag, op deze zondag kunt u de route rijden.

 • Prijs: €30,- p.p.
 • Wanneer: 18 en 25 april in meerdere regio’s

Midiwines Thuisfestivalbox

Midiwines van Tjalle de Vreeze is dé wijnleverancier van bourgondisch Westfriesland en ver daar buiten.

Met de Thuisfestivalbox van Midiwines, vier je voor een zeer voordelige prijs je eigen thuisfestival.
In één box voor 2 personen ontvang je een heerlijke Pizza van nNea Pizza, drie delicatessen (kaas, noten en worst), een Spotifyplaylist en twee flessen wijn (t.w.v. € 20) met een uitgebreide uitleg.

 • Prijs: €22,50 p.p
 • Wanneer: vanaf 3 april

Amusebox (paaseditie)

Deze Pasen stelt Culi To Go met meerdere restaurants één gezamenlijke Paas Amusebox samen. Deze kunt u t/m de vrijdag voor Pasen bestellen.

De Paas AmuseBox is voor twee personen per box af te nemen. In de Paas Amusebox vindt u twaalf amuses van de restaurants: De Hoofdtoren, Wapen van Hoorn, Kroft, de Kade en de Bourgondier. Daarnaast vindt u twee flessen wijn van Midiwines met een waarde van € 20.

U kunt de AmuseBox (paaseditie) uiterlijk t/m vrijdag 2 april bestellen. Wanneer u heeft besteld, kunt u de AmuseBox op 4 of 5 april ophalen 12:00 en 14:00 uur bij Restaurant de Kade.

 • Prijs: €37,50 p.p
 • Wanneer: 4 en 5 april
 • Waar: Ophalen bij restaurant de Kade
 • Bestellen: culitogo.nl