“Het is moeilijk te schrijven over ditjes en datjes en daarom stop ik met deze column.”

Column

Isabel de Vries

En daar staat het, in een column van een paar weken geleden, de woorden van mijn heldin Saskia Noort. Als zij het al niet meer weet hoe moeten wij dan verder?

We kwamen haar ooit tegen op Ibiza. Beide bij hetzelfde kleine wegrestaurant. In de ochtend genietend van koffie en heerlijke yoghurt met ditjes en datjes erin. Ik zei tegen Jan: mop! Daar zit ze! Oh snap je nu wat ik bedoel? Dit wil ik ook. Alleen op een eiland, werken aan een boek waarvan je het plot nog niet weet. Daar zitten… zoals Saskia dat wil ik ooit eens.

En nu stopt ze.

Nee natuurlijk niet met het schrijven van boeken, dat nooit. En misschien ook wel helemaal niet met haar column maar de optie dat ze dit misschien wel doet zorgt voor een onrustig gevoel. Al haar boeken heb ik verslonden en vaak meerdere keren achter elkaar. Ik ruik soms ook aan de bladzijdes omdat ik boeken nu eenmaal heerlijk vind ruiken.

“Ik ruik soms ook aan de bladzijdes omdat ik boeken nu eenmaal heerlijk vind ruiken.”

Maar wat doe je wanneer je door tante Corona alleen maar thuis zit? Wanneer je dus niks mee maakt en je met dezelfde vrienden aan dezelfde tafel dezelfde wijn en dezelfde gesprekken voert? Waar haal je dan je inspiratie vandaan?

Dus ik dacht, er zit maar één ding op en dat is Saskia uitnodigen in Hoorn. Want Hoorn de stad waar ik met zoveel plezier woon heeft voor mij alles. Heerlijke koffie, mooie gebouwen, historie en markante mensen. Alleen al van het wandelen door de stad kan ik me verliezen in de verhalen van vroeger. Zo heb ik ook het boek Schaduwspel van Simone van de Vlugt in één ruk uitgelezen. Een schitterende historische roman over J.P. Coen en zijn geliefde Eva, waardoor mijn kijk op de VOC tijd, waar onze stad om bekend, staat een romantische twist gekregen heeft.

“Want Hoorn de stad waar ik met zoveel plezier woon heeft voor mij alles. Heerlijke koffie, mooie gebouwen, historie en markante mensen.”

Dus Saskia, kom je een keer op de koffie? Koffie van Hoorn is een favoriet. Nemen we de red velvet cake erbij. Of ben je op dieet? God ik hoop van niet. Een wijntje mag ook want we hebben ook fantastische wijnwinkels zoals Midiwines of ‘t Fust.

Dan kopen we een fles, ik neem de glazen mee. We halen een stokbroodje met aioli bij de Bakker van Hoorn en wat zoets bij Spataro. En we gaan gewoon zitten. Aan het IJsselmeer en dan komt jouw inspiratie wel weer.

Want in Hoorn hebben we alles en daarvan willen we graag wat aan jou geven.

-Isabel de Vries-

Dit artikel werd geschreven door een van onze redacteuren. Heb jij ook een leuk onderwerp om te belichten? Of wil je misschien vaker een artikel schrijven, een column maken of in een onderwerp duiken? Meld je dan aan als BEN JIJ ONZE NIEUWE (GAST)REDACTEUR?